donderdag 28 januari 2016

Ben op weg naar Isla Providencia

Op 26/1 is de Regina Maris vertrokken naar Isla Providencia. Daar zullen ze vooral veel snorkelen en natuurlijk bezig zijn met schoolwerk, dat toch even heeft stilgelegen.

bericht van Ben: "....ik heb een rifshark gezien, van 3 a 4 meter, ik schrok me helemaal kapot. We waren aan het snorkelen bij Isla Providencia. Daar heb ik een aantal hele coole filmpjes gemaakt met mijn Gopro, (die doet 't weer)Ik heb ook een filmpje van Ben, Jan en ik die achter elkaar een backflip doen uit het kluivernet"...

                                                        Dit de positie van de RM op 28/1:

Sheepsblog 103 Laura - Een perfecte keukendienst 

Vandaag had ik keukendienst met Benjamin en Ben.
Eigenlijk had Maart vandaag keukendienst, maar omdat zij mijn keukendienst had overgenomen toen ik ziek was, nam ik het nu van haar over. Als je keukendienst hebt, ben je bijna de hele dag bezig, is er veel stress en gaat er altijd wel iets mis.
Maar vandaag niet. We hadden, zoals dat hoort, de dag van te voren besproken wat we gingen eten. Als elfuurtje hadden we meloen. Voor de lunch hadden we shoarma met pitabroodjes en een koolsalade die Martin voor ons had gemaakt. Iedereen vond het super lekker!
Het was een bijzondere dag vandaag, want er waren twee mensen jarig: Dieneke (17) en Tom (16). Wij hadden als verrassing een citroentaart voor hen gebakken. Toen de bel ging om voor ze te zingen, gaven wij hen de taart met leuke kaarsjes.
Daarnaast had ik samen met Famke (zij is altijd te vinden in de keuken) een heerlijke citroenpudding gemaakt. Ik heb nog nooit zo’n relaxte keukendienst gehad. De afwas ging snel, we waren op tijd klaar met alles en we hadden het gezellig.

Ook na het avondeten waren we snel klaar, waardoor ik vroeg kon slapen, heerlijk! Laura END


Bericht Link:

maandag 25 januari 2016

Einde eigenreis Panama

Hallo vrienden en sponsoren!

De eigen reis in Panama is bijna voorbij. 


Vandaag ga ik terug op de Regina Maris en dan zal ik voor twee weken het blog niet bij kunnen werken, dus dan neemt mijn moeder het even over. De eigenreis was heel leuk! Gisteren hebben we gelongboard en dat was echt gaaf.
De Regina Maris vaart vandaag door maar Isla Providencia! Daar zal ik jullie weer op de hoogte houden van mijn topreis!!

woensdag 20 januari 2016

Modderbaden

Hey Iedereen!
Vandaag zijn we met ons groepje naar de termen geweest, en natuurlijk moest je jezelf daar insmeren met modder. Het was heel leuk en grappig om te doen!
Na de termen zijn we terug gegaan naar de hostel en daar hebben we lekker brownies gebakken en spelletjes gespeelt!

El Valle

Hey sponsoren! Vandaag was de derde dag van mijn eigenreis! We zijn van Panama city over het Panama Kanaal naar El Valle gereist. Zie hieronder het Panama kanaal, jammer genoeg zat er tralies voor de brug.


Eenmaal in El Valle aangekomen zijn we opzoek gegaan naar een goedkope hostel en die hebben we gevonden! 
We hadden tegen die tijd best wel honger dus toen heb ik pannekoeken gemaakt! Hmmm..! Het was een geslaagd dagje! Ik plaats morgen mijn volgende blogje.

maandag 18 januari 2016

Ben 16!

De eerste ochtend in Panama City.
Vandaag is Benjamin 16 jaar geworden. Hij reist met een groepje van 7 leerlingen plus een docent acht dagen door Panama. Vandaag heb ik hem gesproken, zo te horen is hard bezig om zich ook als 16 jarige te gedragen!

Taart gekregen van zijn groepsgenoten!


Het hostel voor $5 per nacht.
Panama City, op zoek naar WiFi. 

zondag 10 januari 2016

Ben op weg naar de San Blas eilanden (Panama)




Alweer een kleine week is Benjamin terug op de Regina Maris en op weg naar de San Blas eilanden. Hij heeft een stevige les achter de rug, het zal wel weer even wennen zijn aan boord na twee weken thuis geweest te zijn. We geloven dat hij het tij weer kan keren. Zo te zien aan het weer heeft hij nu gelukkig de wind in de zeilen!  



                                ScheepsBlog 87 11-1 Aankomst San Blas/Panama Vandaag kwamen we na vier dagen varen in de ochtend aan op de San Blas! Het barst hier echt van de kleine eilandjes met witte stranden en hoge palmbomen. In totaal zijn er 357 eilandjes waarvan er 45 bewoond zijn. We lieten ons anker zakken en nog geen vijf minuten later voeren er vier kleine kano’s naar ons schip. In de kano’s zaten hele families die allemaal zelfgemaakte armbandjes, touwtjes en kleden verkochten. Voordat ze op het schip mochten om spullen te verkopen vertelde Martin eerst iets over de eilandjes en over hun cultuur. Wat ik het meest interessant vond was dat deze bevolking leeft van hun kokosnoten, met de nadruk om HUN. Een van de hoofdregels hier is dus dat je niet zomaar kokosnoten mag plukken/rapen, want het is hun eigendom. Je moet voor elke kokosnoot betalen, want kokosnoten zijn hun grootste inkomstenbron. Per jaar verkopen ze 15.000 kokosnoten aan Colombia. Na de uitleg over de San Blas mochten de bewoners aan boord komen om spullen te verkopen, iedereen die nu nog niks wilde kopen mocht gaan zwemmen. Het grootste deel ging zwemmen, omdat we later ook nog dingen konden kopen. Het water is echt heerlijk warm hier. We hebben een fender aan de ra vast gemaakt, zo kon je vanaf het kluivernet in het water slingeren. Na lekker gezwommen te hebben, moesten we van de leraren weer terug aan ons schoolwerk. Ik heb toen aan mijn praktische opdracht over het slavenschip gewerkt, want die moet op de 14e  januari af zijn.

Na ons schoolwerk werden we bij elkaar geroepen en toen werd verteld dat we het moordspel gingen spelen. Het moordspel houdt in dat iedereen op het schip (ook Martin en Mieke) drie kaartjes trekt:
een persoon op het schip, een moordwapen en een plek. Je kan dus bijvoorbeeld deze drie kaartjes
trekken: Martin, een reddingsvest en in de machine kamer. Als je iemand hebt vermoord, krijg je de kaartjes van die persoon en dan gaat het spel door totdat er één iemand overblijft. Het spel begon direct en er waren binnen een paar uur al drie mensen vermoord. Later op de avond hebben we ook nog haaien gezien, ze waren met zijn drieën en waren ongeveer één meter lang. Benjamin.

zondag 3 januari 2016

Ben aan't leren

Hey Beste Sponsoren!
Ik wil jullie graag even wat vertellen over de laatste twee weken waardoor het blog even niet bijgewerkt is.

Ik ben van 19 december tot 4 januari even thuis geweest wegens een ondoordachte actie op het schip waar ik de consequenties van moest inzien. Net voor aankomst op Sint-Maarten ben ik samen met een andere jongen op een dis-respectvolle manier omgegaan met wat spullen van het schip. Ik ben dus even thuis om ervan te leren en te overdenken wat ik gedaan heb. Tijdens deze twee weken thuis ben ik hard aan de slag gegaan om het goed te maken, ik ben hard aan het werk en ik ben vooral veel aan het leren van de fout. Ik heb met veel familie leden en vrienden en mijn mentor gesproken over wat er is gebeurd. Op 1 januari heb ik met de kapitein gesproken, hij wilt me graag een tweede kans geven en daarom vlieg ik op de 4e weer terug naar het schip wat zich dan bevindt op Aruba, deze vlucht betaal ik zelf door de komende zomervakantie te gaan werken. Dus ik ga er weer tegenaan en laten zien dat ik niet nog een keer dit soort fouten maak! Als ik weer terug ben op het schip ga ik jullie regelmatig zelf op de hoogte houden over hoe het gaat en wat er allemaal gebeurt.

Benjamin