zondag 28 februari 2016

Bermuda

Hey sponsoren! Ik ben net aangekomen op Bermuda! Het gaat super goed met mij! Het is hier heel mooi maar ook heel duur... Een chips zak kost hier 6 euro. 
De vaart van Cuba naar Bermuda was leuk, het weer was wel wilder. We hebben hele hoge golven. Dit maakt het zeilen wel spannender. In het begin was ik heel misselijk maar dat is nu al over. Ik ga er een leuke tijd van maken op Bermuda, vanavond slaap ik buiten op het dek;) Ik zal jullie weer een blogje sturen op de Azoren!!

Dol fijn: Scherpsblog BLOG KIRSTEN 

School at Sea zonder nieuwe ervaringen is geen School at Sea. Vandaag was weer zo’n dag. We vertrokken vanaf St. George naar Hamilton. Hier namen we de pond naar Dockland…en rara…wat
gingen we hier doen…zwemmen met dolfijnen! We moesten allemaal een wetsuit en een zwemvest aan
en vertrokken toen in groepjes van zes het ijskoude water in. Dit was totaal niet erg, want je hart smolt bij het zien van die lieve beesten. De instructeur liet ons allerlei trucjes met de dolfijnen doen, wat heel erg leuk was. We mochten
veel dingen doen; de huid van de dolfijnen voelen, de dolfijn een kus geven en natuurlijk met de dolfijn op de foto. Dolfijnen zijn heel bijzondereen slimme beesten. Zodra je een bepaalde beweging met bijvoorbeeld je hand maakt, reageren ze hier meteen op. Ik vond het een hele bijzonderervaring.. END 

Ben bijna op Bermuda.

De Regina Maris zal binnen een aantal uur de haven van Bermuda binnen varen. 




dinsdag 23 februari 2016

Ben op weg naar Bermuda

Bermuda
Op zaterdag vertrok de Regina Maris uit Cuba. Voor het eerste in weken is het schip weer te volgen op de Marine Traffic App, in de Cariben waren ze steeds 'out of range'. Het schip vaart nu met 10kn langs Miami op weg naar Bermuda. Na een stevige depressie lijkt de weersverwachting nu goed. Dit is mooi te zien op windyty.com

Aan het einde van de Cuba reis kreeg ik dit laatste bericht van Benjamin:                                   "Hoi mam, Ik ben weer terug op de boot en ik ga ff rocken met school! Tot op Burmuda. Hou van jullie"




dinsdag 16 februari 2016

Eigen reis Cuba

Hey sponsoren! Met mij gaat het heel goed! De eigen reis Cuba is begonnen met deze leuke mensen! 


We zijn op de 14e gaan paardrijden langs een tabaksplantage

Hier hebben we uitleg gekregen over de plant en over hoe sigaren gemaakt worden! Het was super interessant.

Ik zit nu in Havanna en we gaan nog allemaal leuke museums bezoeken en lekker lokaal eten! Over vier dagen ga ik weer op de Regina Maris en ik hoop daarvoor nog een blogje te plaatsen! 

Nog even een indruk van Havanna: 





zondag 14 februari 2016

Ben bakker op scheepsovername.

Op de reis tussen Isla Providencia en Cuba is er weer een scheepsovername geweest. Gedurende een scheepsovername solliciteren de jongeren op een functie op het schip zoals kapitein, docent, stuurman, kok, matroos, bakker etc. Gedurende een scheepsovername sturen en managen de jongeren het schip volledig. Onderstaand een verslag van Ben van de laatste scheepsovername:
Bericht uit Het RM Dagblad

"We hebben ook alweer een scheepsovername gehad,ik had gesolliciteerd voor kok. In de ochtend werd ik de stuurhut in geroepen. Martin (kapitein) vroeg of ik ook bakker wilde zijn en dat vond ik natuurlijk super leuk! Alleen was er één probleempje....Ik heb nog nooit in de 5 tot 9 wacht gezeten, dus heb ik nog nooit helemaal zelf brood gebakken. Maar deze functie was daarom wel de perfecte uitdaging. Jan heeft mij de eerste keer geholpen maar daarna heb ik helemaal zelf om vijf uur 'sochtends  12 broden gebakken. En de broden waren heerlijk! Zo ging de overname dus heel soepel en ik heb superveel geleerd. Elke keer als er nu brood gebakken moet worden word ik gevraagd, dat zijn van die trots momentjes. Dus ik kan nu wel helemaal zelf brood bakken en dat ga ik thuis zeker doen....."


Post uit Cuba.

Via een van de SaS leerlingen die even terug kwam naar Nederland voor de begrafenis van zijn opa, kregen wij een geschreven brief van Benjamin (2 kantjes vol!). Hier een aantal citaten:

"Ik ben op de 5de  aangekomen op Cuba....Na de Cuba schoonmaak (grote schoonmaak van het schip)....moesten eerst door de douane, daar moesten we één voor één een gebouwtje in om onze paspoorten te laten zien...Op de 6de (zijn we) doorgevaren naar Marina Hemmingway. De haven waar we liggen is best leuk. Er is een glijbaan en supermarkt...we hebben lekker gezwommen, jammer genoeg moest ik wel in een schelp gaan staan, nu heb ik een snijwond in mijn voet...gelukkig geneest het aardig snel.....Op het schip gaat het mij erg goed, ik heb met Mieke(docent) gepraat en dat was heel fijn, ze zei vooral dat ik gewoon mezelf moest zijn, en daarom gaat het nu zo goed!Martin (kapitein) heeft mij in een paar dagen twee geldklusjes laten doen en dat ging super goed..... Deze reis is geweldig.(Morgen gaan we op eigen reis door Cuba) ik weet nog niet met wie ik en een (reis)groepje zit.

Doe de groeten aan (iedereen) uit communistisch Cuba, er staat zelfs propaganda op het briefgeld hier!  
Reis van Panama naar Cuba
   

vrijdag 5 februari 2016

Regina Maris komt aan op Havana!

Vandaag komt Ben aan op Havana. Ze lopen wat vooruit op het schema. In Cuba gaan ze in groepjes van 7 op 'eigen reis'.